top of page

Tractament fluor dental

S'anomena fluoració a qualsevol procediment que permeti l'aplicació de fluor sobre les dents per tal de prevenir l'aparició de les càries. El fluor alenteix el procés de desmineralització de les dents i augmenta l'índex de remineralització. És per això que es considera un tractament de caràcter preventiu i s'utilitza preferentment en nens.


El fluor dental protegeix les nostres dents durant tota la nostra vida però és en l'etapa infantil on té més efecte beneficiós ja que les dents "de llet" estan en ple procés de formació. I en l'edat adulta actua evitant l'aparició de càries de coll o en les arrels dentàries i fins i tot eliminant la sensibilitat dental quan la persona presenta una malaltia periodontal.


L'esmalt és la defensa fonamental de la dent davant la càries. No obstant això, si no es manté una correcta higiene oral, l'acció de la placa bacteriana pot afeblir aquesta barrera. Per evitar-ho, Clínica Dental Tàrrega-Guissona et recomana seguir tractaments amb fluor per enfortir l'esmalt i prevenir la càries. Gràcies al fluor en alguns casos fins i tot es pot arribar a revertir l'avanç de la càries incipient.



En dosis molt petites, els fluorurs tenen la propietat de reduir més d'un 50% el nombre de càries i de limitar encara en major proporció la gravetat del problema de la càries dental a la població.


L'ió fluorur reacciona ràpidament amb el calci de l'esmalt, formant fluorur de calci, així el fluor reacciona amb els cristalls d'hidroxiapatita donant com a resultat un augment de la resistència de l'esmalt.

La incorporació de fluorurs a les pastes dentífriques facilita l'aplicació diària i gairebé automàtica de fluor, encara que evidentment només es beneficien d'ella les persones que es raspallen les dents amb regularitat.


El fluor és especialment important per a la salut dental dels nens. No obstant això s'han d'utilitzar pastes de dents amb unes concentracions significativament menors que en els adults. Aquestes són les indicacions que recomana la Societat Espanyola d'Odontopediatria:


- 1000 ppm d'ió de fluor, amb una quantitat com un gra d'arròs en el cas dels menors de 3 anys i de pèsol en nens de 3 a 5 anys.

- 1.450 ppm d'ió a partir dels 6 anys (en cas de risc baix de càries).



DEMANA LA TEVA CITA GRATUÏTA:

TÀRREGA: 973 31 32 94

GUISSONA: 973 55 11 14

WHATSAPP: 650 377 279

37 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page