top of page

Els 7 errors que cometem a l'hora de raspallar-nos les dents

Dedicar menys temps del recomanat al raspallat i no fer servir el fil dental estan a el top d'errors més comuns a l'hora de raspallar-se les dents. Accions com aquestes fan que moltes vegades, el raspallat no sigui prou eficient i pugui suposar problemes dentals. A continuació, us deixem unes recomanacions:


Un raspall tou o dur?

Com sabem quin raspall de dents és el millor per a nosaltres?

· Si les teves genives estan en bon estat, un raspall de duresa mitjana és l'ideal per a tu.

· Si en canvi, tens una boca delicada, millor un raspall suau.

· Un mànec llarg i amb proteccions perquè no rellisqui la mà t'ajudarà a ajustar la pressió de la raspallada.

· De 2 a 3 centímetres és la longitud idònia del capçal del raspall; es recomana fins a 2 centímetres d'alt i 1.5 centímetres d'ample.


Eviti l'excés de pasta de dents

Recordeu que l'únic imprescindible en el raspallat de les dents és el raspall en si, la pasta de dents facilita el raspallat però no és indispensable. Amb la mida d'un pèsol és suficient per a un raspallat correcte.


Dediqui el temps necessari a la raspallada

Dos minuts com a mínim és el temps necessari que es necessita per raspallar tota la boca d'una forma correcta. El raspallat més important és el de la nit, que es poden dedicar fins a 5-10 minuts si no ho hem pogut fer-ho durant el dia.


La inclinació del raspall

La recomanació és un angle de 45 graus i alternar moviments circulars amb moviments de dalt a baix, de la geniva fins la dent.


No mullar el raspall abans d'utilitzar-lo

El raspall actua millor quan està sec ja que elimina millor la brutícia. No cal mullar-lo abans de posar-lo a la boca. A part, també pot fer més escuma de la necessària.


El fil dental, el gran aliat oblidat

Si li dediquem el temps recomanat a la raspallada però a l'acabar no ens passem el fil dental estem netejant només el 50% de la boca. El raspallat neteja la part visible de la boca però hi ha molts espais que un raspall de dents no pot arribar. Solen ser les zones més inaccessibles de la boca on hi ha més brutícia i bacteris pel fet que el raspall no arriba.


Raspallar sessió després de cada àpat

El raspallat després de cada menjar és el més important i imprescindible ja que quan mengem es queden restes sobre les dents. També és important fer-ho almenys 30 minuts després del menjar per no escampar l'àcid del menjar sobre les dents el que fa que s'erosionin més ràpid.


Demana la teva cita sense compromís. Recorda que no fem pagar: els diagnòstics, planificacions, estudis i visites.

TÀRREGA: 973 31 32 94

GUISSONA: 973 55 11 14

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page