top of page

Joc per crear l'hàbit de rentar-se les dents!! #quedatacasa

Des de la primera infància és molt important educar als nens i nenes pel que fa a la seva higiene; rentar-se les mans, la cara, pentinar els cabells o raspallar-se les dents, són algunes de les tasques que poden realitzar per si sols amb una mica d'independència i autonomia.


En aquesta ocasió, ens centrem en l'exercici de rentar-se les dents, tasca que deuen realitzar diverses vegades al dia, mínim després d'esmorzar i abans d'anar a dormir (al mig dia, molts nens i nenes mengen en menjadors escolars, la qual cosa dificulta aquesta activitat).


Material necessari:

  • Folis

  • Ceres o llapis de colors

  • Fundes de plastificar

  • Plastificadora

  • Retolador de pissarra blanca

  • Raspall de dents


Seguint aquests 5 passos podem dur a terme l'activitat per reforçar la higiene dental dels nens/es.


1. Sobre un foli dibuixem una gran boca amb dents. Pots guardar i imprimir la plantilla que t'oferim a continuació:2. Amb ceres o llapis de colors pintem la boca, deixant les dents de color blanc. Animeu als nens/es a que ho pintin amb tu per involucrar-los en el procés de creació.


3. Introduïm el foli dins d'una funda de plastificar i el plastifiquem.


4. Amb els retoladors de pissarra blanca pintem sobre les dents com si estiguessin brutes.


5. Amb l'ajuda d'un raspall de dents, retirem el retolador de cada dent, igual com si ens les estiguéssim raspallant.


6. Puja el dibuix a les xarxes socials i etiqueta'ns al Instagram (@clinicadental_tarregaguissona) o al Facebook (clinica dental tarrega-guissona) per poder veure les vostres obres d'art!
Amb aquesta activitat els nens i nenes desenvoluparan i potenciaran el control total de la seva mà, la qual és la que dirigeix l'acció, portant a terme una perfecta coordinació óculo manual, el que implica també un gran estat de concentració i atenció perquè l'activitat es desenvolupi de la manera adequada.


A més, aquest joc també propicia una bona agafada del raspall i força al moure'l, la qual cosa afavorirà a l'hora d'agafar un llapis i fer-ho amb força per fer el traç.284 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page