top of page

Què és la gingivitis?

La gingivitis és una forma freqüent i lleu de malaltia de les genives (malaltia periodontal), que causa irritació, enrogiment i inflor (inflamació) de la part de les genives que envolta la base de les dents. És important prendre la gingivitis seriosament i tractar-la ràpidament. La gingivitis pot portar a una malaltia de les genives molt més greu, anomenada «periodontitis», i a la pèrdua de dents.


La causa més freqüent de la gingivitis és una mala higiene bucal. Els bons hàbits d'higiene bucal, com raspallar-se les dents al menys dues vegades a el dia, usar fil dental diàriament i realitzar controls dentals diaris, ajuda a evitar o revertir la gingivitis.


Símptomes:


Les genives sanes són fermes i de color rosa pàl·lid, i estan ben subjectades al voltant de les dents. Els signes i símptomes de la gingivitis són:

  • Genives inflamades o inflades

  • Genives de color vermell fosc o violeta

  • Genives que sagnen fàcilment quan et raspalles les dents o fas servir fil dental

  • Mal alè

  • Genives retretes

  • Genives sensibles

Quan consultar a Clínica Dental Tàrrega Guissona?

Demana una cita si observes algun signe o símptoma de gingivitis. Com més aviat busquis atenció mèdica, més probabilitats tindràs de revertir el dany causat per la gingivitis i d'evitar la seva evolució a una periodontitis.


Com prevenir la gingivitis?

  • Bona higiene bucal. Això vol dir rentar-te les dents durant dos minuts al menys dues vegades a el dia (al matí i abans d'anar a dormir) i usar fil dental a l'mínim un cop al dia. Millor encara, raspalla't les dents després de cada àpat o refrigeri, o segons et recomani el dentista. Utilitza fil dental abans de raspallar-te les dents, això et permetrà eliminar les partícules soltes d'aliments i els bacteris.

  • Consultes dentals periòdiques. Has de visitar a el dentista o higienista dental periòdicament per fer-te una neteja, en general cada 6 a 12 mesos. Si tens factors de risc que augmenten les teves possibilitats de contraure periodontitis, com la boca seca, el consum de determinats medicaments o el tabaquisme, és possible que necessitis una neteja professional amb més freqüència. Realitzar-te una radiografia dental una vegada a l'any pot ajudar a identificar malalties que no es detecten amb un examen visual de les dents i per supervisar els canvis en la teva salut dental.

  • Bones pràctiques de salut. Pràctiques com ara una alimentació saludable i, si tens diabetis, el control del sucre en sang també són importants per mantenir una bona salut de les genives.


Demana la teva cita sense compromís. Recorda que no fem pagar: els diagnòstics, planificacions, estudis i visites.


TÀRREGA: 973 31 32 94

GUISSONA: 973 55 11 14
24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page