top of page

Què és el curetatge dental?

El curetatge dental o raspat és una neteja professional més profunda que es fa a la clínica quan la neteja diària no és suficient per eliminar la placa bacteriana o tosca i per evitar malalties de les genives com la gingivitis i la periodontitis.


Les malalties periodontals (gingivitis i periodontitis) són en l'actualitat un dels problemes bucodentals més freqüents entre la població del nostre país.


Així ho constaten les dades donades a conèixer per la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració (SEPA), que assegura que 8 de cada 10 persones més grans de 35 anys pateix gingivitis o periodontitis.


Per això, la tècnica de l'curetatge resulta molt efectiu per a aquells pacients que tenen la afecció en un estat avançat.
Quan i per què es recomana curetatge dental?

La malaltia de les genives sovint és causada per una acumulació de bacteris anomenada placa bacteriana i la millor manera d'eliminar-la és raspallant les dents tres vegades a el dia. Però encara realitzant un bon raspallat, sempre hi haurà àrees difícils d'assolir i, per tant, difícils de mantenir netes.


En aquestes àrees, els bacteris poden acumular-se i eventualment mineralitzar per formar un dipòsit dur i costroso anomenat càlcul o tosca, que és impossible d'eliminar únicament amb el raspallat.


Per reduir el risc de malaltia de les genives o per ajudar a evitar que es torni més greu, l'odontòleg pot recomanar-li la realització d'una neteja professional profunda, anomenada curetatge o raspat, a més d'un allisat radicular per netejar les dents i les genives adequadament .


Cada quant es fa el raspatllat i allisat radicular?

Segons el grau de malaltia periodontal present, l'odontòleg serà qui aconselli amb quina freqüència s'han de realitzar els curetatges. És important recordar que aquest tipus de tractaments són un complement de una bona rutina diària de salut bucodental, i mai ha de reemplaçar el raspallat.


Si es visita al dentista regularment, el tractament de raspat i polit serà breu i indolor, ja que la placa s'ha de mantenir a ratlla regularment sempre que, com ja s'ha dit, es raspalli i s'usi fil dental de manera efectiva diàriament.Demana la teva cita sense compromís. Recorda que no fem pagar: els diagnòstics, planificacions, estudis i visites.

TÀRREGA: 973 31 32 94

GUISSONA: 973 55 11 14

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page