top of page

Què és la càries dental?


Les càries són zones danyades de forma permanent a la superfície de les dents que es converteixen en petites obertures o orificis. Les càries es produeixen a causa d'una combinació de factors, com bacteris a la boca, ingesta freqüent de refrigeris, begudes ensucrades i neteja dental deficient.


Les càries dentals són un dels problemes de salut més freqüents al món. Apareixen amb especial freqüència en els nens i nenes, adolescents i adults grans. No obstant això, totes les persones que tenen dents poden tenir càries, fins i tot els nadons.


Si no es tracten, les càries poden estendre i afectar capes més profundes de les dents. Poden provocar mal de queixal intens, infeccions i pèrdua de dents. Les millors mesures de protecció contra les càries dentals són les consultes regulars al dentista i els bons hàbits de raspallat i ús de el fil dental.


Símptomes:

Els signes i símptomes de les càries varien, segons la mida i l'ubicació. Quan es comença a formar una càries, és possible que no tinguis cap símptoma. A mesura que la càries augmenta de grandària, aquesta pot provocar signes i símptomes, com els següents:


  • Mal de queixal, mal sobtat o dolor que es produeix sense causa aparent.

  • Sensibilitat a les dents.

  • Dolor lleu a agut quan menges o beus alguna cosa dolça, calenta o freda.

  • Forats o clots visibles en les dents.

  • Tacat marró, negre o blanc en qualsevol superfície d'una dent.

  • Dolor quan mossegues.



Quan consultar-nos?

És possible que no adverteixis que s'està formant una càries. Per això, és important fer-se controls dentals i neteges regulars, fins i tot quan la boca està bé. No obstant això, consulta'ns el més aviat possible si sents mal de queixal o dolor a la boca.


Demana la teva cita:

Tàrrega: 973 31 32 94

Guissona: 973 55 11 14

WhatsApp: 650 377 279

47 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page