top of page

Tinc les genives inflamades, què li passa a la meva boca?

Updated: Jan 16, 2020

Quan pensem en la salut oral, normalment només pensem en les dents oblidant-nos en moltes ocasions de les genives. No obstant això, les genives tenen un paper importantíssim a la nostra salut oral, per això cal cuidar-les i revisar-les al igual que les dents.


Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), entre el 5 i el 20% de la població pateix malalties periodontals.Què són les malalties periodontals?


La nostra boca està plena de bacteris. Si no neteges les teves dents amb regularitat, la placa s'acumula en les teves dents i les genives s'enrogeixen, s'inflamen i fins i tot poden arribar a sagnar. Les malalties periodontals són les denominades malalties silencioses doncs passen en moltes ocasions inadvertides per al pacient, però, si no es detecten de forma primerenca poden arribar a ocasionar la pèrdua de les peces dentals.


Signes de les malalties periodontals:


- Genives vermelles o inflamades.


- Genives sagnants.


-Mal alè.


-Dolor al mastegar.


-Dents sensibles.


-Genives retretes (dents que es veuen més llargues de lo normal).


Gingivitis

La gingivitis és la primera fase de la malaltia periodontal i pot tractar-se fàcilment mitjançant una neteja professional que ens ajudi a eliminar la placa acumulada. A més d'una neteja professional, és fonamental una neteja exhaustiva a casa per part del pacient.


Si no tractem la gingivitis a temps, el pacient entrarà a la segona fase de la malaltia periodontal, anomenada periodontitis.


*Per a més informació sobre la gingivitis, visita el post anterior: https://www.clinicadentaltarregaguissona.com/post/qu%C3%A8-%C3%A9s-la-gingivitis


Periodontitis

És molt important tractar la gingivitis perquè si no ho fas, les teves genives poden començar a separar-se de les dents (retracció gingival) deixant al descobert part d'aquests.


És el que es coneix com periodontitis. Si aquesta placa no s'elimina, s'endureix i forma dipòsits anomenats 'tosca' o 'tàrtar' que el simple raspallat no pot eliminar.


Quan la periodontitis no es tracta degudament, els ossos, les genives i els teixits que sostenen les dents es destrueixen. Amb el temps, les dents poden afluixar i arribar a caure.


És molt important fer-se revisions periòdiques.


Demana la teva cita:

Tàrrega: 973 31 32 94

Guissona: 973 55 11 14

WhatsApp: 650 377 279


38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page